Διαβάστε! Είναι μεταδοτικό.

Τυχαία Άρθρα

Εκπαιδευτικά Βίντεο για την Πληροφορική

1. Εργονομία

Ένα ωραίο βιντεάκι που μας δείχνει τους κανόνες εργονομίας που πρέπει να ακολουθούμε κατά την εργασία μας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

 

2. Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο, πάντα να ζητάς βοήθεια!

 

3. Ασφαλές Διαδίκτυο (μας αφορά όλους)

Η γραμμή βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου λειτουργεί από Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 9:00 - 15:00 στον αριθμό χωρίς χρέωση 800 11 800 15 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

4. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο συμβουλές για γονείς & παιδιά

Βίντεο animation του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, με πρακτικές συμβουλές για μικρούς και μεγάλους, για μια ασφαλέστερη περιήγηση στο διαδίκτυο, και με πληροφορίες για την προστασία μας.

 

5. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ΠΣΔ

Ο ενημερωτικός κόμβος "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" http://internet-safety.sch.gr, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στοχεύει στο να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά από πολύ μικρή ηλικία, ως την καλύτερη άμυνα για τη διατήρησή τους σε ασφαλή σύνδεση. Είναι σημαντικό να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αξιολογούν ανεξάρτητα τους κινδύνους που συνδέονται με τις online δραστηριότητες. Αυτό εν τέλει συμβάλει στην προστασία των παιδιών και των εφήβων, καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν, ανεξάρτητα από το πώς η τεχνολογία και οι κίνδυνοι εξελίσσονται.

 

6. Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός: υπάρχει διέξοδος!

Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στην προστασία από οποιουδήποτε είδους κακομεταχείρισης, είτε σωματική είτε ψυχολογική. Έχουν επίσης δικαίωμα στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την εξασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων του παιδιού, ώστε να παρέχουμε στα παιδιά και στους νέους τη δυνατότητα για παιχνίδι, εκμάθηση, ανάπτυξη και συμμετοχή σε επίπεδο διαδικτυακό και μη.

Στην Ευρώπη, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, ότι 1 στα 4 παιδιά βιώνουν τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό σε κάποια φάση της ζωής τους. Η συνέπεια του ηλεκτρονικού εκφοβισμού στα θύματα είναι ευρέως γνωστή; επηρεάζει την αυτοεκτίμηση, τις σχολικές επιδόσεις και μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε αυτοκτονικές τάσεις. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός έχει επίδραση ακόμα και στους θύτες, τους παρατηρητές, τους γονείς και τα σχολεία. Για αυτό το λόγο αυτό το βίντεο προορίζεται ως εργαλείο για όλους τους ενδιαφερόμενους:

Γονείς: Μάθετε στα παιδιά σας την ενσυναίσθηση και συζητείστε μαζί τους σχετικά με τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.

Δάσκαλοι και Καθηγητές: Βοηθείστε τα παιδιά να καταλάβουν τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο τι είναι αστείο και τι είναι σκληρό και απάνθρωπο και βοηθήστε όλοι μαζί ώστε το σχολείο να αποκτήσει έναν χαρακτήρα κατά του εκφοβισμού.

Παιδιά: Εάν παρατηρήσετε ηλεκτρονικό εκφοβισμό, αναφέρετε το και προσφέρετε τη βοήθεια σας.

 

7. SafeLine Spot2014

 

8. Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο

Το δικό μας ΟΧΙ στις συμπεριφορές εξάρτησης του Διαδικτύου και ειδικά στις ηλικίες των εφήβων, σύμφωνα με αποτελέσματα ευρωπαϊκής έρευνας (eunet.adb) Περισσότερα για την έρευνα: http://internet-safety.sch.gr/index.p... (infogrpaphic, βίντεο και 16σέλιδο συνοπτικό φυλλάδιο και
http://internet-safety.sch.gr/index.p... (παρουσίαση και στατιστικά στοιχεία)
http://internet-safety.sch.gr/index.p...