Διαβάστε! Είναι μεταδοτικό.

Τυχαία Άρθρα

10ο Δ. Σ. Ελευσίνας - Αγιασμός 2020 - Οδηγίες προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

ο αγιασμός για την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/09/2020 στις 10.50 π.μ. 
 
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ: 10.00 π.μ.
 
ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ: 11.30 π.μ.
 
- Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων στο σχολείο.
 
- Τα παιδιά θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου μας φορώντας υποχρεωτικά μάσκα. Το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει εφεδρικές μάσκες σε ξεχωριστό σακουλάκι για την καθεμιά.
 
- Τα βιβλία θα δοθούν την Τρίτη 15/09, οπότε, τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους τις τσάντες τους.
 
----------------------------------------------------------------------------

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχολείου μας, φέτος, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, σας εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω:

    - Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων στο σχολείο παρά μόνο κατόπιν ραντεβού και χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά μάσκα.

    - Τα παιδιά θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου μας φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και θα κατευθύνονται στις ζώνες προαυλισμού του τμήματός τους. Το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει εφεδρικές μάσκες σε ξεχωριστό σακουλάκι για την καθεμιά.

    - Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να φέρνουν μαζί τους παιχνίδια στο σχολείο (π.χ. μπάλες, κούκλες κλπ.).

    Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται με πλήρη λειτουργία των σχολείων. Ωστόσο, άλλες  μορφές  λειτουργίας  (π.χ.  εξ  αποστάσεως  διαδικτυακή  διδασκαλία  σε συνδυασμό με εναλλάξ παρουσία στο σχολείο μέρους των μαθητών) μπορεί να απαιτηθούν εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβληθούν – είτε στο σύνολο της χώρας είτε σε επιμέρους πιο επιβαρυμένες περιοχές – και θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα γι' αυτό.

    Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να επικαιροποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία προς το σχολείο μας (διεύθυνση e-mail, κινητό τηλέφωνο), καθώς και να αποκτήσετε λογαριασμό για το παιδί σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης), σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ακόμα.
 
 
    Τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται στο  σχολείο. Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

Ευαισθητοποίηση και εγρήγορση για την πρώιμη αναγνώριση συμπτωμάτων.

    Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη COVID-19 (π.χ. βήχας, πυρετός, πονόλαιμος, γαστρεντερικά συμπτώματα) είναι υποχρεωτική η παραμονή του παιδιού στο σπίτι και ενημέρωση των υπευθύνων.

Καλή σχολική χρονιά.
 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δ. Σ. Ελευσίνας
 
 
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαβάστε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ στο blog του σχολείου μας.